Bh Care: Hoe en hoe vaak was je je bh

Bh Care: Hoe en hoe vaak was je je bh

Voor veel vrouwen is winkelen voor nieuwe lingerie niet de leukste bezigheid. En vooral nieuwe beha’s. Favoriete beha’s worden vaak gedragen tot ze bijna uit elkaar vallen. Lingerie experts geven aan dat de beha’s gemiddeld acht maanden gegaan. En dat is alleen als de beha’s ook goed worden verzorgd. Na deze acht maanden rekken beha’s zich vaak zo ver uit dat ze de borsten niet meer de nodige ondersteuning bieden. Hoe meer beha’s, hoe vaker je ze verwisselt, hoe langer je beha’s meegaan. Dit is natuurlijk een grotere investering, maar verlengt wel de levensduur van uw beha.

Maar hoe kun je zo lang mogelijk van je favoriete beha genieten? In deze blog geven we je enkele tips om de levensduur van je beha verlengen.

Lingerie wassen

Veel vrouwen denken dat de levensduur van een bh wordt verlengd door de bh zo min mogelijk te wassen. Maar niets is minder waar, want je mag een bh niet langer dan twee dagen achter elkaar dragen zonder te wassen. Waarom? Schouderbandjes en de rugomtrek worden wijder. De elastische vezels rekken onder invloed van lichaamswarmte, zweten en schuren met de huid uit. Het is beter je bh regelmatig te wassen, zodat het elasticiteit van de vezels zich weer kan herstellen. Je lingerie gaat dan langer mee. Je favoriete bh een keer dragen en daarna een week bewaren is ook niet goed, omdat het zweet  langer in het materiaal kan werken. En zweet is erg corrosief.

Wasmachine of handwas

Over het algemeen is het beter om je lingerie met de hand te wassen. Maar je moet dan wel oppassen dat het water niet te heet is, je niet te veel wasmiddel gebruik en als je de juiste wasmiddel gebruikt, laat je lingerie dan niet te lang weken en pas op dat je de bh niet te hard uitwringt. Het delicate wasprogramma op uw wasmachine kan de oplossing zijn voor niet-voorgevormde bh’s. Gebruik niet te veel wasmiddel en gebruik altijd een waszakje. Doe geen voorgevormde beha’s in de wasmachine vanwege de cups, omdat de trommel de neiging kan hebben om bulten en deuken in de cups te veroorzaken. Zorg ervoor dat je de bh niet te lang in het water laat weken, want dan lopen de kleuren in veelkleurige bh’s uit. Daarna afspoelen, voorzichtig het water uitknijpen en op een handdoek laten drogen. Dit verlengt de levensduur van je bh. Als u kiest voor handwassen, wees dan voorzichtig. Wring je beha voorzichtig zodat de elastische vezels niet beschadigd raken, je voorkomt rimpels en de beugels worden niet vervormd.

Drogen

Na het wassen komt hier het drooggedeelte. Als je minimaal acht maanden van je bh’s wilt genieten, mag je je bh’s niet in de droger doen. Lingerie kan deze hoge temperaturen niet verdragen. De kleuren vervagen sneller, de elasticiteit gaat sneller verlopen en de materialen kunnen gaan pillen. We raden je daarom aan om je lingerie natuurlijk te drogen. Bij voorkeur liggend op een droogrek en niet hangend. Want als je bh nog te nat is, zal het materiaal meer uitrekken door het doorsijpelen van vocht. Het wordt ook afgeraden om je bh’s op de kachel of in de zon te drogen.

Heb je veel nieuwe dingen geleerd? Of was dit allemaal een fluit van een cent voor jou? Zoals je misschien hebt gelezen zijn er veel dingen die bijdragen aan de levensduur van je favoriete beha. Hieronder staan de belangrijkste punten nogmaals vermeld.

Don’ts

 • Was je witte en donkere lingerie samen.
 • Gebruik producten die uw wasgoed witter moeten maken.
 • Te veel was in je wasmachine.
 • Draag je lingerie langer dan twee dagen.
 • Bewaar je versleten lingerie of laat deze te lang in je wasmand liggen.
 • Laat je lingerie te lang weken.

Do’s

 • Was je lingerie met het meest delicate wasprogramma.
 • Was je lingerie niet warmer dan 30°C.
 • Sluit de achterkant van je beha.
 • Gebruik een waszak.
 • Wit bij wit en donker bij donker.
 • Gebruik weinig wasmiddel.
 • Draag je beha’s maximaal twee dagen achter elkaar.

LEAVE A COMMENT