Laat je badkleding langer meegaan!

Het vinden van de perfecte bikini kan erg lastig zijn. Er zijn zoveel verschillende styles, prints en kleuren dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wanneer je eindelijk je perfecte bikini gevonden hebt, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Maar hoe kan je de levensduur van je badkleding verlenen?

Kies de je juiste materialen

Let tijdens het winkelen op de stof van de badkleding. Kies voor badkleding die grotendeels is gemaakt van Lycra-stof. Deze badkleding gaan langer mee en dat is wat we willen!

Vermijd glijbanen

Water glijbanen zorgen ervoor dat je favoriete bikini sneller slijt en dat willen we vermijden. Plan je een tripje naar een waterpark? Trek dan een wat oudere bikini aan.

Zonbescherming

Ga je een hele dag zonnen op het strand of bij het zwembad? Denk eraan om goed in te smeren. Een keer is niet voldoende. Het beste is om de zon te vermijden tussen 12:00 en 15:00 uur. Gebruik de zonnebrand ruim van te voren, want het neemt wat tijd in beslag om effectief te werken. En het verkleint ook de kans van zonnebrandvlekken in je zwemkleding. Zonnebrand kan verkleuring op je badkleding veroorzaken. Zijn er nog steeds zonnebrand vlekken op je badkleding? Was dan snel je badkleding zoals aangegeven op het instructielabel. Lukt dit niet, probeer dan het mengen van waspoeder met een klein beetje water en laat het een beetje intrekken. Spoel vervolgens je badkleding met kraanwater grondig uit.

Chloor

Het klinkt misschien gek, maar chloor is een van de grootste boosdoeners die kleur uit je badkleding trekt. Dit komt vaak door de combinatie van zon en chloor. Badkleding houd helaas niet van deze combinatie. (Hetzelfde als bij je haar ;)) Bij een zwembad met chloor is vaak een douche aanwezig. Spring hier gauw onder nadat je uit het zwembad komt, zodat je je haar en je badkleding uitspoelt. Het is ook goed om voor dat je het zwembad in springt eerst een douche te nemen. De stof van je badkleding zal dan minder chloor water opzuigen en verkleind de kans op verkleuring.

Wassen

Hetzelfde als lingerie, is het ook geen goed idee om je badkleding te wassen in de wasmachine. De handwas is een veel beter idee. Maak twee emmers met koud water. In de eerste emmer voeg je een beetje neutraal wasmiddel toe en je badkleding, laat dit 5 minuten intrekken. Pak dan de andere emmer en laat daar je bikini ook voor 5 minuten in weken.

Drogen

  1. Wring nooit je badkleding uit na het wassen.
  2. Stop je badkleding nooit in de droger.

Je badkleding is vaak gemaakt van, als je het juiste materiaal hebt gekozen, een elastische stof. Wat je dan zeker nooit moet doen is het uitwringen van je badkleding. Hierdoor verliest de badkleding zijn vorm. Resultaat: een elastische bikini die niet meer mooi zit.

Laat de badkleding drogen op een droge, donkere maar wel geventileerde plek. Droog je badkleding niet in de zon, hierdoor zal de kleur sneller vervagen en hetzelfde geld voor de elasticiteit. Het is ook niet goed om je badkleding hangend te laten drogen. Het gewicht van de natte badkleding stof is minstens twee keer zo zwaar als normaal. Als je de badkleding hangend laat drogen zal deze meer gaan uitrekken.

Heeft u aanvullende tips om de levensduur van je badkleding te verlengen? Laat het ons weten.