Lingerie wasvoorschriften: Hoe kun je zo lang mogelijk van je favoriete bh genieten?

Home » Lingerie wasvoorschriften: Hoe kun je zo lang mogelijk van je favoriete bh genieten?

Lingerie wasvoorschriften: Hoe kun je zo lang mogelijk van je favoriete bh genieten?

Voor veel vrouwen is het niet de leukste bezigheid, het shoppen van nieuwe lingerie. En dan met name nieuwe bh’s. Favoriete bh’s worden dan ook vaak gedragen totdat ze bijna uit elkaar vallen. Lingerie kenners geven aan dat de bh’s gemiddeld acht maanden meegaan. En dat is alleen als de bh’s ook goed verzorgd worden. Na deze acht maanden zijn bh’s vaak zo uitgerekt, dat ze de borsten niet meer de gewenste ondersteuning geven. Hoe meer bh’s, hoe vaker je afwisselt, hoe langer deze zullen meegaan. Dit is uiteraard een grotere investering, maar hierdoor verleng je de levensduur van je bh.

Maar hoe kun je zo lang mogelijk van je favoriete bh genieten? Belangrijk is om je aan de lingerie wasvoorschriften te houden. In dit blog geven we je tips om de levensduur van je bh te verlengen.

Lingerie wassen

Veel vrouwen denken dat weinig wassen ervoor zorgt dat de levensduur van een bh wordt verlengt. Maar niks is minder waar, want een bh kun je beter niet langer dan twee dagen dragen tussen twee wasbeurten. En het liefst ook geen twee dagen opeenvolgend. Waarom? De schouderbandjes gaan dan namelijk losser zitten, en ook de rug omtrek wordt wijder. De elastische vezels trekken uit onder invloed van je lichaamswarmte, transpiratie en huidschilfers. Het is beter om bh’s regelmatig te wassen, zodat de elasticiteit van de vezels kan herstellen. Zo gaat je lingerie langer mee. Je favoriete bh één keer te dragen en deze vervolgens een week lang op te bergen, is ook niet goed, want zo werkt het zweet langer in op het materiaal. En zweet is zeer bijtend.

lingerie wasvoorschriften

Klik hier voor een uitleg van de lingerie wasvoorschriften.

 

Wasmachine of handwas

Over het algemeen is het beter om lingerie met de hand te wassen, maar ook hier zitten haken en ogen aan. Want je moet oppassen dat het water niet te warm is, dat je niet teveel wasmiddel gebruikt én of je wel het juiste wasmiddel gebruikt, je moet je lingerie niet te lang laten weken en je moet oppassen dat je de bh niet te hard uitwringt. Het fijnwasprogramma op je wasmachine kan dan uitkomt bieden voor niet voorgevormde bh’s. Wees zuinig met de wasmiddel en gebruik te allen tijde een waszakje. Voorgevormde bh’s mogen niet in de wasmachine vanwege de cups, omdat de trommel voor oneffenheden en deuken in de cups kan zorgen. Let er op dat u dan niet de bh te lang in het water laat stilstaan, omdat de kleuren bij meerkleurige bh’s dan uit kunnen lopen. Dan afspoelen, voorzichtig het water eruit knijpen en op een handdoek laten drogen. Hiermee verleng je de levensduur van je bh. Kies je voor handwas. Wees dan wel voorzichtig. Wring je bh voorzichtig uit, zodat de elastische vezels niet beschadigd worden, je rimpels voorkomt en de beugels niet worden vervormd.

Drogen

Na het wassen, komt het drogen. Als je die levensduur van acht maanden wil halen, moet je je bh niet in de wasdroger doen. Lingerie kan namelijk niet tegen deze hoge temperaturen. De kleuren vervagen sneller, de elasticiteit gaat sneller verloren en het materiaal gaat pillen. Wij raden dan ook aan om je lingerie natuurlijk te laten drogen. Het liefste liggend op een wasrek en niet hangend. Want als je bh nog te nat is, kan deze extra uitrekken door het wegsijpelen van het vocht. Tevens is het af te raden om bh’s te laten drogen op de verwarming of in de zon.

Heb je ook veel nieuwe dingen geleerd? Of was dit voor jou al gesneden koek? Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel zaken die eraan bijdragen om de levensduur van je favoriete bh te verlengen. Vooral de lingerie wasvoorschriften zijn erg belangrijk. Hieronder staan de belangrijkste punten nogmaals opgesomd.

Wat moet je zeker niet doen?

 • Wit en donkere lingerie samen wassen
 • Anti-vlekkenmiddel of producten die je was witter moeten maken gebruiken
 • Te veel was in de wasmachine
 • Lingerie langer dan 2 dagen dragen
 • Gedragen lingerie weer opbergen of langere tijd in de wasmand laten liggen
 • Lingerie laten weken in een sopje

Wat moet je wel doen?

 • Wassen met een fijnwasprogramma
 • Wassen op maximaal 30°C
 • De rug van de bh sluiten
 • Waszakje gebruiken bij het wassen van een bh
 • Wit bij wit, donker bij donker
 • Weinig wasmiddel gebruiken
 • Lingerie maximaal twee keer dragen en liefst geen opeenvolgende dagen

Wil jij je bh ook beschermen, zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten? Reageer dan op deze blog. De eerste vijf reacties ontvangen een gratis LingaDore waszakje.

2017-06-21T10:41:39+00:0012-01-'16|Blog, Tips|

7 Comments

 1. Miranda 20 februari 2016 op 09:33 - Reageer

  Ik wil mijn bh’s graag beschermen, vooral doordat ik er via dit artikel achter ben gekomen dat ik ze eigenlijk helemaal verkeerd was! Heel leerzaam artikel voor mij, dus.

  • LingaDore 24 februari 2016 op 10:15 - Reageer

   Hi Miranda,

   Bedankt voor je reactie! Goed om te horen dat je iets hebt gehad aan dit artikel.
   Wil je een mailtje sturen naar info@lingadore.com? Dan sturen we een LingaDore waszakje naar je op 🙂

 2. marije 2 juni 2016 op 11:57 - Reageer

  Interessant! Mijn man doet bij ons de was en wast mijn bh’s altijd heel zorgvuldig met de hand, want hij wil graag dat ze goed blijven. Ik zal hem de tips doorgeven.

 3. Melanie 26 augustus 2016 op 19:57 - Reageer

  Goed om te weten! Ik bemerkte vandaag dat de cups van mijn (lievelings) Lingadore BH wat slapjes waren geworden maar dat komt dus waarschijnlijk door het verkeerd op te hangen aan de waslijn! Bedankt voor dit super handige artikel!

 4. Suzanne 30 januari 2017 op 22:09 - Reageer

  Ik heb net een aantal bh’s gekocht en vroeg mij af hoe ik ze zou lang mogelijk kan laten leven. Want goede bh’s kosten veel geld. Nu weet ik alleen nog niet hoe lang, te lang is als je bh in een sopje laat?

  • LingaDore 1 februari 2017 op 10:52 - Reageer

   Ha Suzanne,

   Als je 10 – 15 minuten aanhoudt kan er niet veel mis gaan. Let er wel op dat bij meerkleurige prints de kleuren niet doorlopen. Hier zou ik zeker de eerste paar keer niet langer dan 10 minuten aanhouden.

 5. debbyschollaert 24 juli 2017 op 20:29 - Reageer

  Met een handwas vind ik mijn bh’s niet proper. Ik stop ze altijd in de wasmachine. Ik heb al ondervonden dat de Moments bh’s langer meegaan dan de Daily’s. Vandaar ook het prijsverschil denk ik. Nadat mijn favoriete lingeriewinkel in de buurt de deuren sloot was ik op zoek naar een ander even goed merk met dezelfde prijs/kwaliteit maar ik vond deze niet direct in de buurt. Nu ben ik blij dat ik via deze weg kan bestellen. Leuk zou zijn moesten er koopjes aangeboden worden.

Laat een reactie achter

X
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verhogen. Blijft u onze site gebruiken dan gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Accepteer

Bij inschrijving voor onze nieuwsbrief ontvang je maandelijks een commerciële nieuwsbrief.
Je kunt je te allen tijde afmelden voor de nieuwsbrief. De afmeldlink vind je onderaan elke nieuwsbrief.

Lees hier onze uitgebreide privacy verklaring.

Ben je nog geen 16? Dan moet iemand met ouderlijk gezag (mede)toestemming geven om je aan te mogen melden voor de LingaDore nieuwsbrief.