Privacy Policy

Home » Privacy Policy
Privacy Policy2018-04-10T13:49:36+00:00

Privacy Policy

Dit is de website van LingaDore.

LingaDore – Mendels Fashion Group, gevestigd aan Helmkamp 46F 7091 HR Dinxperlo, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Ons bedrijfsadres is:

Helmkamp 46F
7091 HR Dinxperlo
0315653202

Ons postadres is:

Postbus 28
7090 AA Dinxperlo
www.lingadore.com

Ons inschrijvingsnummer bij de Kamer van Koophandel is: 09086984
Ons BTW nummer is: NL803882786B01

Persoonsgegevens die wij verwerken

Wanneer je een bestelling plaatst op lingadore.nl, geef je ons tegelijkertijd toestemming om je persoonsgegevens te gebruiken. We gebruiken alleen de gegevens die noodzakelijk zijn om je bestelling bij jou te kunnen bezorgen. Daarnaast kunnen we je benaderen met leuke acties, aanbiedingen en nieuws over LingaDore. Dit enkel wanneer je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief. Je hebt ten allen tijde recht op inzage in en correctie van je persoonsgegevens. Na afronding van je betaling zie je een totaaloverzicht van je bestelling en de door jou gekozen manier van betalen. Deze kun je uitprinten en wordt tevens naar het door jou opgegeven e-mailadres gestuurd. In dit overzicht staat ook je ordernummer, dit is je referentie bij eventuele vragen en voor het gebruik van Track & Trace.

LingaDore – Mendels Fashion Group verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam als je dit vrijwillig verstrekt.
  • Geboortedatum als je dit vrijwillig verstrekt.
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres als je dit aan ons communiceert
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
  • Jouw IP-adres
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website
  • Gegevens over jouw surfgedrag over verschillende websites heen
  • Internetbrowser en apparaat type
  • Bankrekeningnummer als je dit vrijwillig verstrekt.
  • Alle informatie met betrekking tot de pagina’s die je op onze site bezoekt. Deze informatie wordt uitsluitend gebruikt om:
    • De inhoud van onze website te verbeteren
    • Het aantal bezoeken op onze website te kunnen vaststellen. De informatie wordt alleen gebruikt voor onze eigen website en wordt niet doorgegeven aan andere organisaties voor commerciële doeleinden.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@lingadore.com, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

LingaDore – Mendels Fashion Group verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van jouw betaling
  • Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
  • Je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
  • Om goederen en diensten bij je af te leveren
  • LingaDore – Mendels Fashion Group analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.

Geautomatiseerde besluitvorming

LingaDore – Mendels Fashion Group neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van LingaDore – Mendels Fashion Group) tussen zit.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

LingaDore – Mendels Fashion Group bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

Na aanleiding van geplaatste bestellingen worden er gegevens opgeslagen en bewaard.

  • Persoonsgegevens > 5 jaar > Zo kunnen we achterhalen hoeveel bestellingen onze klanten geplaatst hebben, en kunnen we eventueel bestellingen terug zoeken mocht dit gewenst zijn.
  • Personalia > 5 jaar > Zo kunnen we achterhalen hoeveel bestellingen onze klanten geplaatst hebben, en kunnen we eventueel bestellingen terug zoeken mocht dit gewenst zijn.
  • Adres > 5 jaar > Zo kunnen we achterhalen hoeveel bestellingen onze klanten geplaatst hebben, en kunnen we eventueel bestellingen terug zoeken mocht dit gewenst zijn.
  • E-mailadres nieuwsbriefabonnee > Onbeperkt > Zolang een nieuwsbrief abonnee geabonneerd is op onze nieuwsbrieven, blijft het e-mailadres bewaart.
  • E-mailadres afgemelde nieuwsbriefabonnee > 2 jaar > Elke 2 jaar worden alle e-mailadressen van nieuwsbriefabonnees die zich afgemeld hebben verwijdert.

Inactieve accounts die op www.lingadore.nl zijn aangemaakt worden na 2 jaar verwijderd.

Delen van persoonsgegevens met derden

LingaDore – Mendels Fashion Group verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. LingaDore – Mendels Fashion Group blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

LingaDore – Mendels Fashion Group gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. LingaDore – Mendels Fashion Group gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven. Hieronder een overzicht:

Cookie: Google Analytics  Naam: NID Functie: De NID-cookie bevat een unieke ID die Google gebruikt om uw voorkeuren en andere informatie te onthouden, zoals uw voorkeurstaal (bijvoorbeeld Nederlands), hoeveel zoekresultaten u per pagina wilt laten weergeven (bijvoorbeeld 10 of 20) en of u het SafeSearch-filter van Google wilt inschakelen. Bewaartermijn: 6 maanden

Cookie: Zopim Cookie Naam: __zlcmid Functie: Wordt gebruikt voor het chatprogramma Zopim om vertrouwd webverkeer te identificeren                                 Bewaartermijn: 12 maanden

Cookie: Spamshield cookie Naam: _wpss_h_ Functie: Cookies gebruikt voor het WordPress spamshield Bewaartermijn: 1 uur

Cookie: Spamshield cookie Naam: _wpss_p_ Functie: Cookies gebruikt voor het WordPress spamshield Bewaartermijn: 1 uur

Cookie: catAccCookies Naam: catAccCookies Functie: Cookie om te controleren of je de cookiemelding hebt geaccepteerd Bewaartermijn: 18 dagen

Cookie: Csrftoken / rur / urlgen  Naam: Csrftoken / rur / urlgen Functie: Controleert de verbinding die tot stand komt met Instagram                       Bewaartermijn: 12 maanden

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Dit kun je zelf doen via de persoonlijke instellingen van jouw account. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door ons bedrijf en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Wil je gebruik maken van je recht op bezwaar en/of recht op gegevensoverdraagbaarheid of heb je andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking, stuur dan een gespecificeerd verzoek naar info@lingadore.com. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. LingaDore – Mendels Fashion Group zal zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op jouw verzoek reageren. LingaDore – Mendels Fashion Group wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

LingaDore – Mendels Fashion Group neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@lingadore.com

Vragen?

Heb je een vraag of wil je meer weten over ons privacybeleid? Neem contact met ons op:

  • Per email: info@lingadore.com
  • Per brief: Postbus 28, 7090 AA Dinxperlo
  • Per telefoon: 0315 65 3202. De klantenservice is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08:00 – 17:00 en vrijdag van 08:00 – 14:45 uur. Op zaterdag en zondag is de klantenservice gesloten.

LingaDore
Naam: Koos Mendels Mode B.V.
T +31 (0) 315 653 202
Helmkamp 46F
7091 HR Dinxperlo
Nederland

LingaDore
PO. BOX 28
7090 AA Dinxperlo
Nederland

Download hier de Privacy Policy
X
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verhogen. Blijft u onze site gebruiken dan gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Accepteer

Bij inschrijving voor onze nieuwsbrief ontvang je maandelijks een commerciële nieuwsbrief.
Je kunt je te allen tijde afmelden voor de nieuwsbrief. De afmeldlink vind je onderaan elke nieuwsbrief.

Lees hier onze uitgebreide privacy verklaring.

Ben je nog geen 16? Dan moet iemand met ouderlijk gezag (mede)toestemming geven om je aan te mogen melden voor de LingaDore nieuwsbrief.