Retourinfo

Retourneren / Ruilen

U heeft uw bestelling van LingaDore.nl ontvangen, maar u wilt uw aankoop niet houden. Dat kan natuurlijk voorkomen. We kunnen ons voorstellen dat uw bestelling niet goed past, dat het in de verkeerde kleur of maat is geleverd, dat het niet is wat u had verwacht of dat de bestelling beschadigd is aangekomen.

Retourneren is zeer eenvoudig!

In Nederland en Duitsland is retourneren kosteloos. In België (en overige landen buiten Nederland en Duitsland) betaalt u zelf voor de retourzending van uw pakket.

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar LingaDore zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa €6,95 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Behalve wanneer u woonachtig bent in Nederland of Duitsland. Dan is retourneren gratis en kunt u gebruik maken van de meegeleverde retoursticker. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan LingaDore geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via webshop@lingadore.com. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Lees een uitgebreidere uitleg hieronder:

Nederland

LingaDore vindt het erg belangrijk het retourproces zo klantvriendelijk mogelijk in te richten. Daarom hebben we bij uw bestelling een retouretiket meegestuurd. U kunt deze sticker op de originele verpakking plakken en inleveren bij een PostNL service punt (zie website PostNL voor een service punt bij u in de buurt). Retouren vanuit Nederland zijn kosteloos, u betaalt dus niets voor uw retourzending.

U heeft een bedenktermijn van 14 dagen. In deze 14 dagen kunt u aangeven dat u uw bestelling wilt retourneren. Vervolgens heeft u nog 14 dagen om de bestelling aan ons te retourneren.

Duitsland

In Duitsland werkt LingaDore met DHL Paket. Ook hier werkt retourneren zeer eenvoudig. Bij uw bestelling is een retouretiket bijgevoegd. U kunt deze sticker op de langste zijde van het retourpakket plakken en inleveren bij een DHL service punt,  inleveren bij een postkantoor, Packstation of Paketbox. (zie website DHL voor een service punt bij u in de buurt). Retouren vanuit Duitsland zijn kosteloos, u betaalt dus niets voor uw retourzending.

U heeft een bedenktermijn van 14 dagen. In deze 14 dagen kunt u aangeven dat u uw bestelling wilt retourneren. Vervolgens heeft u nog 14 dagen om de bestelling aan ons te retourneren.

Tip voor Duitse klanten: Registreer u eenmalig op www.paket.de om zowel de bezorging als de retourprocedure geheel aan uw persoonlijke wensen aan te passen.

België

Ook in België is de retourprocedure zeer eenvoudig. Bij uw bestelling is een retourformulier bijgevoegd. U kunt dit formulier eenvoudig invullen en bijvoegen bij uw retourpakket. Lever uw retourpakket vervolgens in bij een postkantoor of servicepunt bij u in de buurt. Het retouradres voor de zending is LingaDore, Helmkamp 46F, 7091HR Dinxperlo, Nederland. Retouren vanuit België zijn kosteloos, u betaalt dus niets voor uw retourzending.

U heeft een bedenktermijn van 14 dagen. In deze 14 dagen kunt u aangeven dat u uw bestelling wilt retourneren. Vervolgens heeft u nog 14 dagen om de bestelling aan ons te retourneren.

Overige landen

Ook in overige landen is de retourprocedure zeer eenvoudig. Bij uw bestelling is een retourformulier bijgevoegd. U kunt dit formulier eenvoudig invullen en bijvoegen bij uw retourpakket. Lever uw retourpakket vervolgens in bij een postkantoor of servicepunt bij u in de buurt. Het retouradres voor de zending is LingaDore, Helmkamp 46F, 7091HR Dinxperlo, Nederland.

U heeft een bedenktermijn van 14 dagen. In deze 14 dagen kunt u aangeven dat u uw bestelling wilt retourneren. Vervolgens heeft u nog 14 dagen om de bestelling aan ons te retourneren.

De kosten voor het retour zenden van uw bestelling zijn voor uw eigen rekening.

Tot het moment dat het pakket bij LingaDore wordt ontvangen, bent u verantwoordelijk voor de retourzending. Vraag dus altijd om een bewijs van verzending en bewaar deze goed.

Terugbetaling

Wanneer LingaDore uw retour in goede orde heeft ontvangen (artikelen zijn ongebruikt en bij voorkeur nog in de originele verpakking, originele labels zijn nog aanwezig en artikelen zijn onbeschadigd), stort LingaDore het aankoopbedrag (incl. eventuele verzendkosten bij het terugsturen van de gehele bestelling) binnen 14 dagen terug op uw rekeningnummer.

Modelformulier voor herroeping

Dit formulier alleen invullen en terugzenden als u de overeenkomst wilt herroepen

  • Aan LingaDore, Helmkamp 46-F, 7091 HR Dinxperlo, Nederland, +31(0)315 65 32 02, info@lingadore.com:
  • Ik/Wij (*) deel/delen (*) u hierbij mede dat ik/wij (*) onze overeenkomst betreffende de verkoop van de volgende goederen/levering van de volgnde dienst (*) herroep/herroepen (*)
  • Besteld/ Ontvangen (*) op
  • Naam/Namen consument(en)
  • Adres consument(en)
  • Handtekening van consument(en) (alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)
  • Datum

Ruilen

Wilt u een artikel ruilen voor een ander LingaDore artikel? Stuurt u dan het te ruilen artikel retour zoals hierboven omschreven. Het aankoopbedrag wordt door LingaDore binnen 14 dagen teruggeboekt op uw rekening. U kunt het gewenste artikel dan opnieuw op LingaDore.nl bestellen.

Cadeaubon en sale artikelen

LingaDore accepteert ook retouren die met een cadeaubon zijn betaald. Na ontvangst van uw retourzending sturen wij u zo spoedig mogelijk een couponcode. De waarde van deze couponcode staat gelijk aan de waarde van de retourzending.

Ook sale artikelen en speciale aanbiedingen kunnen worden geretourneerd. Voor het retourneren van deze artikelen gelden dezelfde voorwaarden als voor het retourneren van niet afgeprijsde artikelen.