Ontdek de magie van lingerie:
Alles over zustermaten

Lingerie kopen kan soms een uitdaging zijn, vooral als het gaat om het vinden van de perfecte pasvorm. We zijn vaak gewend om ons te concentreren op één specifieke bh-maat, maar wist je dat er een handige truc is om meer opties te hebben zonder in te boeten aan comfort? Maak kennis met het concept van “zustermaten”. Deze slimme aanpak kan je helpen de ideale bh te vinden, zelfs als je gebruikelijke maat niet beschikbaar is.

Wat zijn zustermaten?


Het idee achter zustermaten is eenvoudig maar effectief. Een zustermaat is een bh-maat met een andere cup-letter, maar hetzelfde volume als je gebruikelijke maat. Dit betekent dat als je de perfecte pasvorm voor je borstvolume wilt vinden, je kunt spelen met verschillende bh-maten die zustermaten zijn.

Hoe werken zustermaten?

Laten we zeggen dat je normaal gesproken een bh-maat 70E draagt. In dit geval kun je ook overwegen om de zustermaten 65F en 75D te proberen. Waarom? Omdat de cupmaat aangeeft hoeveel verschil er is tussen je boven- en ondermaat. Door zustermaten te verkennen, kun je een bh vinden die net zo comfortabel is, maar misschien beter past bij je lichaamstype of de stijl van je outfit.

Wanneer zijn zustermaten handig?

Deze maten zijn vooral handig in verschillende situaties:

Niet beschikbare maten: Soms is je gebruikelijke maat niet beschikbaar in de bh die je wilt. In dat geval kun je een zustermaat proberen die wel beschikbaar is.

Grote borsten: Als je grote borsten hebt, kan het dragen van een in omtrek kleinere zustermaat helpen om meer ondersteuning te bieden. Bijvoorbeeld, als je maat 80G draagt, kun je 75H overwegen voor extra ondersteuning.

Comfort versus stijl: Soms wil je misschien een bepaalde stijl bh, maar is je gebruikelijke maat niet comfortabel. Hier kunnen zustermaten van pas komen om de perfecte balans tussen stijl en comfort te vinden.

Let altijd op je omtrek

Eén ding om in gedachten te houden bij het experimenteren is de omtrek van de bh. Als je een zustermaat probeert, moet je de haakjes op de rug mogelijk strakker of losser zetten om de juiste pasvorm te bereiken.

Kortom, zustermaten zijn een slimme manier om meer flexibiliteit te krijgen bij het vinden van de perfecte bh. Onthoud dat het draait om het behouden van hetzelfde borstvolume terwijl je de pasvorm aanpast aan je behoeften en voorkeuren. Dus, de volgende keer dat je op lingeriejacht gaat, weet dat er meer opties zijn dan je denkt, en zustermaten kunnen je geheime wapen zijn voor de ideale pasvorm en comfort.