Hoe kun je zo lang mogelijk van je nieuwe bikiniset genieten?

Het weg naar het vinden van de perfecte bikini kan soms erg lang zijn. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende modellen, printjes en kleuren dat je door het bomen het bos soms niet meer ziet. Wanneer je eindelijk de perfecte bikini gevonden hebt, wil je er natuurlijk ook zo lang mogelijk van genieten. Maar hoe kun je de levensduur van je badkleding zo lang mogelijk verlengen?

Kies de juiste stof
Let tijdens het shoppen goed op de stof waarvan de bikini is gemaakt. Kies voor een bikini die grotendeels gemaakt is van de stof lycra. Deze bikini’s blijven namelijk langer mooi, en dat is wat we willen!

Vermijd glijbanen
Glijbanen zorgen ervoor dat je favoriete bikini sneller slijtage plekken gaat vertonen, en dat willen we vermijden. Ben je dus van plan een dagje naar een waterpark te gaan? Trek dan maar even een oude bikini aan.

Zonnebrand
Ga je een dagje zonnen op het strand of aan het zwembad? Denk er dan aan dat je je regelmatig insmeert met zonnebrand. Eén keer is niet voldoende. Het beste is om tussen 12 en 15 uur de zon helemaal te vermijden. Smeer je ruim van tevoren al in met zonnebrand. Zo heeft de zonnebrandcrème de tijd om goed in te trekken zodat het optimaal werkt en je verkleint de kans dat de zonnebrand crème op je badkleding komt. De crème kan namelijk voor verkleuringen op je bikini zorgen. Zitten er toch zonnebrand vlekken op je bikini? Was je bikini dan zo snel mogelijk volgens de voorschriften op het label. Mocht dit niet lukken, probeer dan eens waspoeder te mengen met een beetje water en laat dit goed intrekken. Spoel je bikini vervolgens goed uit met kraanwater.

Chloor
Het klinkt misschien een beetje raar, maar chloor is één van de grootste boosdoeners van verkleurde en uitgerekte bikini’s. Dit komt vooral door de combinatie van zon en chloor. Hier kunnen bikini’s niet goed tegen. (Net als je haar )Vaak staat er in de buurt van een chloorzwembad wel een douche. Spring hier na het zwemmen direct onder om het chloor uit je bikini en je haar te spoelen. Beter is om van tevoren ook al even onder de douche te stappen. De stof van je bikini neemt dan namelijk minder schadelijke stoffen van het chloorwater op waardoor de kans op verkleuring al direct kleiner is.

Wassen
Net als lingerie, is het voor je badkleding ook geen goed idee om het te wassen in de wasmachine. Handwas is een veel beter idee. Maak 2 bakjes met koud water. In het eerste bakje doe je een neutraal wasmiddel en laat je bikini daar 5 minuten in werken. Vervolgens pak je het andere bakje en laat je bikini hier ook 5 minuten in weken.

Drogen
Wring je bikini nooit uit na het wassen.
Stop hem al helemaal niet in de droger.


Je bikini bestaat, als je voor de goede stof hebt gekozen, grotendeels uit stretch. Wat je dan zeker niet mag doen is je bikini uitwringen. Dit zorgt er namelijk voor dat je favoriete bikini haar vorm verliest. Resultaat: een uitgerekte bikini die niet mooi meer zit.

Laat de bikini liggend drogen, op een droge, donkere en goed geventileerde plaats. Laat hem niet buiten in de zon drogen, want dit zal ervoor zorgen dat de kleur sneller gaat vervagen en tast tevens de elasticiteit van de stof aan. Ook is het niet slim om je bikini hangend te laten drogen. Door de natte stof weegt je bikini zeker 2 meer zoveel dan normaal. Wanneer je de bikini hangend laat drogen vervorm je de pasvorm en rekt deze uit.