Vind mijn juiste pasvorm – Welke bh past bij mij?

Als het op borsten aankomt, is er geen one-size-fits-all. Elke vrouw is uniek, en dat geldt ook voor haar borstvorm.
Het onvermijdelijke verouderingsproces kan je borstvorm in de loop der tijd veranderen. Lichamen veranderen voortdurend, en dus ook je borsten. Sommige vrouwen hebben gedurende hun hele leven relatief stabiele borstvormen, terwijl anderen vormfluctuaties ervaren, afhankelijk van hun menstruatiecyclus, zwangerschap en gewichtsschommelingen.

In deze handige gids nemen we een kijkje naar verschillende types borsten en geven we eerlijk advies over welke bh het beste bij welk type past.
Wij gaan antwoord geven op je brandende vraag: Welke bh past bij mij?

Ronde
borsten

Ronde borsten zijn even vol aan de boven- en onderkant, waardoor ze weinig dekking of ondersteuning nodig hebben.

Advies: De meeste stijlen zullen goed werken voor jouw vorm. Kies voor een bh met volledige dekking en brede bandjes om voldoende ondersteuning te bieden. Een beugel bh geeft extra shaping, terwijl een bh met voorgevormde cups de borsten mooi vormt.

Slanke
borsten

Bij slanke borsten kun je de illusie van volume te creëren. Maar het is natuurlijk niet nodig om extra volume te creëren. Het draait eerder om het omarmen van de natuurlijke schoonheid en het benadrukken van wat je hebt.

Advies: Ga voor bh’s met push-up padding of voering om extra volume te geven, indien gewenst. Bh’s met kanten details of ruches voegen een vrouwelijke touch toe. Bralettes zijn ook een comfortabele en stijlvolle keuze.

Wil je geen extra volume creëren? Kies voor bh’s zonder push-up padding voor een meer subtiele look. Bralettes zijn een geweldige keuze voor comfort en stijl, zonder extra vulling. Ook bh’s met kanten details of andere versieringen kunnen een speelse en vrouwelijke uitstraling geven. Het accentueren van je natuurlijke vorm is net zo belangrijk als het creëren van volume, en de juiste bh kan je kleine borsten prachtig benadrukken.

Hangende
borsten

Hangende borsten hebben minder stevigheid en kunnen wat naar beneden wijzen. Het juiste type bh kan de boel weer liften.

Advies: Kies een bh met een beugel voor extra ondersteuning. Bh’s met zijsteunen tillen de borsten op en geven een natuurlijke vorm.
Kies bh’s met een stevige rug en brede, verstelbare bandjes om de borsten goed op hun plaats te houden en rugklachten te voorkomen. Bh’s met voorgevormde cups of een lichte padding kunnen helpen om de borsten te liften en te vormen, waardoor een meer jeugdige uitstraling ontstaat. Een balconette bh is ook een goede keuze omdat deze het midden van de borst bloot laat en zo een liftend effect creëert.

Brede
borsten

Bij een brede borstpartij zitten de borsten verder uit elkaar. Je hebt brede borsten als je minimaal 3 vingers ruimte tussen je borsten hebt. Het doel is om ze optisch dichter bij elkaar te brengen.

Advies: Bh’s met een push-up effect of plunge-bh’s zijn ideaal. Deze modellen duwen de borsten naar het midden, waardoor een mooi decolleté ontstaat.

Asymmetrische
borsten

Bij asymmetrische borsten zijn de linker- en rechterborst niet identiek. Hier draait het om het vinden van de juiste balans.

Advies: Kies een bh die past bij de grootste borst en pas eventueel aan met opvullingen voor de kleinere kant. Bh’s met verstelbare bandjes zijn handig om de asymmetrie te corrigeren. Een bh met memory foam is ook een super goede tip voor vrouwen met asymmetrische borsten. Memory foam heeft namelijk als eigenschap dat de cups zich aanpassen aan de lichaamswarmte en de vorm van de borst.

Druppel
borsten

Deze borst vorm kenmerkt zich door een rondere onderkant en iets minder volheid aan de bovenkant.

Advies: Bij het kiezen van een bh voor druppelvormige borsten is het belangrijk om aandacht te besteden aan de ondersteuning en vormgeving. Bh’s met een balconette-stijl zijn ideaal omdat ze de borsten subtiel omhoog tillen en de bovenkant mooi vullen, waardoor een evenwichtige en flatterende look ontstaat. Daarnaast kunnen bh’s met een lichte padding of voorgevormde cups helpen om de bovenkant van de borst iets meer volume te geven en eventuele cup gaping te minimaliseren. Kies voor bh’s met brede, verstelbare bandjes en een stevige sluiting voor maximaal comfort en ondersteuning gedurende de hele dag.

Gerelaxeerde
borsten

Deze borstvorm kenmerkt zich door wat losser weefsel en tepels die naar beneden wijzen.

Advies: Bij het selecteren van een bh voor gerelaxeerde borsten is comfort en ondersteuning erg belangrijk. Bh’s met een iets kortere cup zijn ideaal omdat ze meer volheid bovenaan de borst geven, waardoor een liftend effect ontstaat. Kies voor bh’s met brede bandjes en een stevige sluiting om de borsten goed op hun plaats te houden en rugklachten te voorkomen. Bh’s met een zachte, maar toch ondersteunende stof zorgen voor een comfortabele pasvorm gedurende de hele dag.

Atletische
borsten

Deze borstvorm, gekenmerkt door bredere, meer gespierde borsten met minder weefsel, verdient een speciale benadering als het gaat om ondersteuning en comfort.

Advies: Sommige sportieve vrouwen hebben een bredere borstkas en kleinere borsten. Ga voor een balconette of een T-shirt bh, respectievelijk een exemplaar waarbij de cups horizontaal uitgesneden zijn en dicht tegen elkaar staan of eentje met platte naden. Balconette bh’s zorgen voor een mooi rond decolleté. En bh’s met een bredere beugel zorgen voor een mooie vorming van de borst.

Oost west
borsten

Oost west borsten zijn borsten die wijd uit elkaar staan en waarbij de tepels naar buiten wijzen.

Advies: Bij het selecteren van een bh voor oost west borsten is het belangrijk om te focussen op het creëren van een evenwichtig en symmetrisch silhouet. Kies bh’s met een breed middenstuk en zijpanelen die de borsten naar het midden brengen, waardoor ze dichter bij elkaar komen en een meer gecentreerde look creëren. Bh’s met volledige dekking en een stevige rug helpen om de borsten goed te ondersteunen en comfort te bieden gedurende de hele dag. Overweeg ook bh’s met voorgevormde cups of lichte padding, die kunnen helpen om de borsten te liften en een meer opgetilde en jeugdige uitstraling te geven.

Bij het kiezen van de juiste bh draait het om comfort en zelfvertrouwen. Ongeacht je borstvorm, er is een bh die bij jou past.
Experimenteer met verschillende stijlen en ontdek wat voor jou werkt. Het belangrijkste is dat jij je goed voelt in je bh, ongeacht je borst vorm of maat.